Лягають під авто й не зважають на постріли окупантів: мешканці Мелітополя, Бердянська й Приморська проводять мирні мітинги

Люди масово виходять на мирні мітинги

1 273

На тимчасово окупованих територіях Запоріжжя мирні мешканці проводять мітинги й наполягають аби окупанти йшли додому чи вслід за російським військовим кораблем. У Мелітополі щодня проходять мітинги й з кожним днем до акції доєднується все більше і більше містян.

Так, на нещодавно оприлюдненому відео видно, що люди йдуть не боячись навіть пострілів. Це відео від 2 березня, коли лунали постріли. Тоді на мітингу постраждав місцевий мешканець. У нього вогнепальне поранення лівого колінного суглоба, середній тяжкості. Ще одна людина – впала під час пострілу.

Крім того, мешканці Мелітополя лягають на дорогу аби не пусти машину окупантів.

В Бердянську сьогодні, 5 березня, також пройшла мирна акція біля місцевого виконкому. Люди з прапорами наполягали, що окупанти «загостювались» і їм вже час додому.

Також, за повідомлянням місцевих ЗМІ, у Бердянську загарбники намагались роздавати «гуманітарку». Біля машин окупантів було помічено людей за подачками від ворога.

Втім, більшість бердянців вийшли на мітинги проганяти орків із їхніми простроченими продуктами. За наявною у редакції «Про Бердянськ» інформації, це вдалося зробити на площі Єдності, яку покинули вантажівки, а також на вул. Північна біля АТБ.

До речі, місцева влада запустила роздачу гарячих обідів у всіх мікрорайонах міста. Не зважаючи на те, що магазини та ринок працюють. Основне завдання: підтримати тих, хто дійсно потребує допомоги. Харчування буде організовано на базі дитячих садків міста з 12:00 до 14:00. А тим, кому важко прийти — гаряче харчування додому доставляють волонтери. Центр соціальних служб: 050 830 14 86 цілодобово. 

Не дивлячись на те, що з обох боків до Приморська ворог встановив свої блокпости, ситуація у самому місті, наразі контрольована. І в цьому є заслуга саме пиморців, які 3 березня, вигнали орків, перекривши дорогу біля Приморської поліклініки.
У місті проводяться щоранкові збори. Люди моляться за Приморськ, за Україну і за те, щоб всі хлопці та дівчата повернулися додому з передової живими. Декому така згуртованість допомагає легше пережити війну, яка прийшла в Україну 24 лютого. Також, люди з прапорами йдуть по місту.

Під час ранкових зустрічей, голова Приморської ОТГ Олександр Кошелевич надає звіт про чинний стан подій. Місто продовжує функціонувати. На вулицях міста здійснюється цілодобове патрулювання. В місті працюють: банки, лікарня, аптеки та магазини, щоправда, з кожним днем все більше спорожнілих полиць. В соціальних мережах вже з’являються пости з проханням про допомогу у пошуку важливих ліків.

*Відео з приморську від 3 березня

 

Вам также могут понравиться