Бої під Запоріжжям, тимчасово окуповані міста та розстріляний автомобіль: як складається ситуація у Запорізькій області

Що відомо по області станом на 7 березня, розповів секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв

71

Сьогодні, 7 березня, розпочався дванадцятий день війни. У Запоріжжі ситуація залишається напруженою, але контрольованою. З такою інформацією до містян звернувся секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Так, в обласному центрі всі служби продовжують забезпечувати життєдіяльність міста і постійно його укріплюють. А от в області ситуація є дуже складною.

Ворог не полишає спроб просунутися у напрямку Запоріжжя. Але наші військові тримають оборону біля Гуляйполя та Оріхова та на напрямку Василівка — Балабіно. Агресор продовжує нести втрати в техніці, живій силі та здається у полон.

Тимчасово окупованими залишаються Пологи, Василівка, Токмак, Енергодар, Бердянськ та Мелітополь.

Крім того, нагадаємо, що цієї суботи у Запорізькій області сталася жахлива трагедія. По дорозі між населеними пунктами Єгорівка та Новоселівка, що в Оріхівському районі, ворожий танк безжально та по-звірячому розстріляв і переїхав цивільний автомобіль співробітників УКРПОШТИ, які розвозили пенсії та пошту. Загинули чоловік та жінка.

Не можна допустити такого у Запоріжжі. Тому мешканців міста закликають допомагати рити рови, укріплювати свої домівки, зводити фортифікаційні споруди і об’єднуватись проти окупанта.

Щодо загальної ситуації в країні. Сьогодні вночі наші військові зробили велику справу – вони вдарили по аеродрому Чорнобаївка під Херсоном, на якому ворог розмістив свою техніку, і вщент розбили 30 ворожих вертольотів, живі сили та іншу техніку.

На підступах до Миколаєва ЗСУ знищили три ворожих колони армії, захопили велику кількість боєкомплекту, колісну техніку, сім гаубиць.

 

Вам также могут понравиться