Противник готується до наступу у напрямку Запоріжжя — обласна військова адміністрація

13-та доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню

804

На 13-ту добу на фронті обстановка без змін. Противник готується до наступу, здійснюючи перегрупування військ для подальшого наступу у напрямку Запоріжжя. Темп просування військ РФ значно уповільнився, а дії окупантів деморалізовані, і вони все частіше вдаються до порушень Міжнародного гуманітарного права щодо ведення воєнних конфліктів.

За добу рятувальники надали допомогу у підвозі технічної води для населення с. Бурчак, м. Гуляйполе та Василівка. Про це повідомили у ДСНС. Внаслідок обстрілів окупантів у населених пунктах відсутнє водопостачання. Всього співробітники ДСНС підвезли 30 тон технічної води.

Від ГУ ДСНС залучалося 3 одиниці техніки та 10 чоловік особового складу.

Свідченням того є ганебні випадки обстрілу машини «швидкої допомоги», яка везла медикаменти до Мелітополя та обстрілу автівки УКРПОШТИ з танку, під час якого загинули чоловік і жінка, які развозили пенсії та пошту тощо.

В тимчасово окупованих населених пунктах Запорізької області ворог використовує підрозділи психологічної боротьби для проведення пропагандистської роботи з місцевим населенням. Так, у Мелітополі окупанти захопили телевежі.

 

Вам также могут понравиться