З Гуляйполя евакуюють дітей та жінок

Про це повідомив міський голова

236

З Гуляйполя нещодавно вдалось евакуювати в Запоріжжя близько 100 дітей. Їм надається вся необхідна допомога й харчування. Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.  

За словами голови Гуляйполя, комунальні підприємства працюють в штатному режимі, РЕМ відновлює лінії електропередач.

— Відправляємо дітей з матерями до Запоріжжя, де їх розсиляють по інтернатам чи санаторіям. Ніякої критичної ситуації немає. Зберігаємо спокій, — зазначив у зверненні Сергій Ярмак.

Наразі терміново вирішується питання щодо евакуації дітей з інтернатів та дитячих будинків у Бердянську. Питання з медикаментами й досі залишається відкритим. Обласна влада чекає на «зелені коридори», аби безпечно доставити усе необхідне.

Наразі Гуляйполе фактично взяли в кільце. Населені пункти навколо: Пологи, Новоселівка, Токмак, Василівка, — під контролем окупантів. Про це повідомили журналісти Громадського.

Під час обстрілів постраждали також місцева лікарня й церква. «Зазіхнули навіть на святе, — каже заступник міського голови Гуляйполя Олександр Савицький. — Світла й води немає, зв’язку теж».

«Ситуація в місті дуже печальна. Стріляють по житлових кварталах. Ринку в нас немає, хати всі розстріляні: без балконів, без вікон», — каже Сергій Савченко.

Втім місцеві не зневірюються і кажуть, що після перемоги все відбудують: «Будемо відновлювати все, що зруйнували. В нас дружна громада».

Наслідки ворожого обстрілу в Гуляйполі, опублікував Олександр Старух, на своїй сторінці у фейсбук.

Вам также могут понравиться