Через SMS у Запоріжжі військовозобов’язаних сповіщують про мобілізацію

Якщо людина покинула місце проживання внаслідок бойових дій, вона повинна у десятиденний термін прибути до найближчого територіального центру комплектування та соціальної підтримки, та стати на військовий облік.

577

Зважаючи на те, що особовий склад військових установ частково задіяний для виконання бойових завдань, застосовується оповіщення військовозобов’язаних усіма доступними засобами, у тому числі й SMS-повідомленнями. Йдеться у повідомленні Запорізького обласного територіального центру комплектації та соцпідтримки.

Громадяни зобов’язані з’являтися за викликом до територіального центру комплектування та соціальної підтримки для взяття на військовий облік військовозобов’язаних чи резервістів, визначення їх призначення на особливий період. Громадянам, які перебувають на військовому обліку, з моменту оголошення мобілізації забороняється зміна місця проживання без дозволу начальника районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.
Відповідно до ст. 22 п. 7 Закону України «Про військовий обов’язок та військову службу», граничний вік для військовослужбовців, які проходять військову службу під час особливого періоду, з числа осіб:
  • рядового, сержантського і старшинського складу, молодшого та старшого офіцерського складу — до 60 років;
  • вищого офіцерського складу — до 65 років.
Згідно ст. 336 КК України ухилення від призову на мобілізацію карається позбавленням волі від 3 до 6 років.
Вам также могут понравиться