У Бердянську немає газу, а лінії «Запоріжжяобленерго» працюють на межі

Про це повідомив в.о. міського голови Олександра Свідло

74

У Бердянську немає газу, а терміни відновлення – не відомі. Про це повідомив в.о. міського голови Олександра Свідло. Людей просять перекрити газові вентилі та не намагатися вмикати газ.

Лінії «Запоріжжяобленерго» працюють на межі. Ввечері 10 березня Свідло попросив всіх негайно вимкнути обігрівачі. 

«ТЕРМІНОВО! Всім відключити обігрівальні прилади від електричних мереж! Вже без електропостачання мікрорайон 8 березня – аварія на лінії! Ймовірно, електрики у мікрорайоні не буде до ранку. Надходить безліч повідомлень про те, що «вибиває» світло по всьому місту. Нагадуємо, що БДРЕС виконують ремонтні роботи лише у світлий час доби», — йдеться у повідомленні.

Свідло також повідомив, що минулої доби бригади Бердянського РЕМ 8 разів виїжджали на пориви мереж і оперативно ліквідували аварії. Водоканал також працював над усуненням невеликих аварій та надавав допомогу приватним домоволодінням, усунення аварій на приватних водоводах.

Усі комунальні підприємства працюють у штатному режимі.

Що стосується пенсій, містянам пропонують відкривати пенсійні карти. І наголошують, що це тимчасовий захід, поки немає безпечного транспортного сполучення з іншими містами та населеними пунктами.

 

В місті існує проблема з виплатою через Укрпошту субсидій та соціальних виплат на дітей.

«Намагаємось вирішити питання отримання цих виплат через пошту цього місяця. Щодо субсидіантів — хочу заспокоїти, можлива заборгованість у зв’язку з цим щодо послуг ЖКГ, не вплине на нарахування субсидій. Паралельно ми відпрацьовуємо питання як забезпечити нашу Укрпошту «живою» готівкою, які вони змогли б виплатити пільговикам та пенсіонерам. Питання складне, бо пов’язано з обмеженим обігом готівки у місті, різними юридичними та бюрократичними перешкодами, але ми його намагаємося вирішити – хоча б для тієї частини пенсіонерів, які просто не в змозі самі оформити собі пенсійні картки», — повідомляє Свідло.

В місті вдалось не допустити росту цін на хлібну продукцію хлібокомбінату. Місто допомогло підприємству забезпечити достатній запас сировини, щоб не закуповувати борошно за значно завищеними цінами. В місті працює громадський транспорт.

 

«Наші патрулі, які складаються зі співробітників нашої поліції та волонтерів, продовжують свою роботу.
Реагують на всі звернення, які надходять до кол-центру. Звернення різні: від випадків сімейного насильства до спроб грабежу. Працює наш колл-центр та наші міні колл-центри у мікрорайонах міста. Загалом на телефони нашого міського колл-центру надійшло за добу близько 800 дзвінків. Близько половини з них із питання зеленого коридору. На даний момент: такої можливості немає. Ми приймаємо ваші заявки і чекаємо, коли область узгодить коридор», — йдеться у повідомленні.

Також Олександр Свідло повідомив, що до Бердянська починають приїжджати люди, біженці з інших міст та сіл, де ситуація набагато гірша, ніж у курортному місті.

Вам также могут понравиться