На Запорізьку АЕС прибуло 11 цивільних осіб із Росатому, — Енергоатом

На ЗАЕС зібрали керівний персонал і повідомили, що тепер станція знаходиться у власності "Росатому"

319

Вчора, 11 березня, на Запорізьку АЕС прибуло 11 цивільних осіб із Росатому. Серед них було ідентифіковано головного інженера Балаковської АЕС Олега Романенка та заступника головного інженера з ремонтів Ростовської АЕС Івана Малахова.

За словами представника цієї групи, їх направили для оцінки ядерної та радіаційної безпеки після обстрілів і захоплення станції, а також надання допомоги з ремонтами. Іншою причиною їхньої появи також називають відмову проукраїнського керівництва та персоналу ЗАЕС співпрацювати із загарбниками.

Водночас інший представник окупантів, який представився керівником «військово-цивільної адміністрації», заявив, що це територія рф і буде такою назавжди, а Запорізька АЕС уже належить до системи управління концерну Росатом.

Керівник ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін розповів, що на Запорізькій АЕС зібрали керівний персонал і повідомили, що тепер станція знаходиться у власності «Росатому».

«Вони прізвища свої не називають – кажуть лише, що вони є представниками військово-цивільної адміністрації. Вони заявили менеджменту, що це зараз станція «Росатому», і більше вона Україні не належить — мовляв, зайшли сюди надовго і це зараз територія орди, тому атомна станція має працювати відповідно до указів «Росатому», — розповів Котін.

Раніше ми повідомляли, що полонених співробітників ЗАЕС катують та змушують записувати відео для пропаганди. Як виглядає фейк, який розганяє телебачення окупантів — дивіться за посиланням. Також, в Енергоатомі повідомили, що з чотирьох ліній, які живлять електроенергією і саму ЗАЕС, дві вже пошкоджені окупантами. Також, повідомлялось що російські окупанти, що захопили Запорізьку АЕС, замінували узбережжя Каховського водосховища, що межує з атомною електростанцією. Про це повідомили у “Енергоатомі”.

 

Вам также могут понравиться