На блок-постах у Запорізькій області окупанти насильно вилучають їжу, одяг, предмети особистої гігієни

18 день війни

455

Станом на 13 березня, ворог продовжує активно застосовувати артилерію, танки, гранатомети та міномети, використовуючи цивільну інфраструктуру для військових потреб. Окрім того, окупаційні війська нанесли артилерійський обстріл та знищили міст через річку Янчекрак. На блок-постах російськими окупантами насильно вилучаються продукти харчування, одяг, предмети особистої гігієни, повідомив речник ЗОВА, полковник ЗСУ Іван Арєф’єв.

Аби залякати місцеве населення, загарбники проводять інформаційно-психологічні акції, аби підірвати довіру до державної та місцевої влади. Поширюють дезінформацію та беруть місцеве населення у заручники. Як ми раніше повідомляли, сьогодні о 8:30 ранку окупанти взяли в полон мера Дніпрорудного Євгена Матвєєва.

Керівництвом Запорізької ОВА займається питанням евакуації населення з окупованих населених пунктів та питанням доставки гуманітарної допомоги. В Запоріжжі з місцевими мешканцями проводяться заняття, на яких люди отримують швидкий курс із поводження зі зброєю та отримують необхідні навички з тактичної медицини.

Вам также могут понравиться