«Галю геть!»: у Мелітополі люди мітингують

Люди не визнають призначену окупантами в.о. мера Мелітополя

305

Сьогодні, 13 березня, близько тисячі мешканців Мелітополя вийшли на щоденний мирний мітинг аби нагадати, що Мелітополь — це Україна. Також люди вимагали повернути викраденого мера міста Івана Федорова та проукраїнську громадську діячку Ольгу Гаймусову. Своєю чергою, військові РФ до будівлі РДА стягують техніку.

Учасники мирного беззбройного мітингу скандували «Галю геть!» та «Федорова!».

Відзначимо, що окупанти викрали мера Мелітополя, бо він відмовився співпрацювати з окупантами та радіти «асвададителям». На місце викраденого мера, ввечері 12 березня, загарбники призначили депутатку міськради Галина Данильченко від опозиційного блоку. Вона звернулась до мелітопольців із пропозицією починати вже жити, по-новому. А депутатів запросила до співпраці, повідомивши про швидке створення «Комітету народних обранців».

Також на ще одному відео Галина  дякує Рамзану Кадирову за надіслану «гуманітарну допомогу». Окупанти вчора її роздавали.

Це відео з «Zомби -TV».

«Жінки у шапках-вушанках кланяються в ноги. Самопроголошена в.о. мера Галина Данильченко висловлює подяку за підтримку від усіх, хто бажає її надати. Масовка, на жаль наша… З одного боку гидко, з іншого — все за фашисткою методичкою. Спочатку створити штучний голод, а потім роздати по мішку картоплі», — йдеться у повідомленні Тетяни Кумок.

А це відео вже зняли місцеві мешканці.



Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні, яке з’явилося у ніч на 13 березня, пригрозив смертю тим українцям, які співпрацюватимуть із російськими військами.

«Хочу сказати деяким діячам і діячкам (ймовірно, мова про так звану «в.о. мера» Мелітополя Данильченка), яким не вистачило бридливості не вести розмови з окупантами: якщо хтось із вас раптом спокусився на пропозиції цих окупантів, ви підписуєте собі вирок — піти за більш ніж 12 тисячами загарбників (мова про кількість загиблих росіян за версією Генштабу ЗСУ), які не змогли вчасно зрозуміти, чому на Україну не варто нападати», — сказав Зеленський.

Крим того, за даними місцевих ЗМІ, з’явилася схема розподілу ролей у владі у тимчасово окупованому Мелітополі.Головним силовиком призначено Максима Обухова — зять дружини брата депутата облради Євгена Балицького. У ЛДНР він є радником генпрокурора. Сам же екс-нардеп Балицький здійснює загальне керівництво та комунікацію з окупантами РФ.

Олександр Фалько — депутат від Оппоблоку теж тепер у справі — координуватиме тіньові фінанси та криміналітет.

А виконувачем обов’язків мера міста стала права рука Балицького Галина Данильченко. Вона вже активно обробляє городян із вимогою підкоритися окупаційній владі на ручному телебаченні Євгена Балицького.

Її заступниками стануть знайомі особи від Оппоблоку: Олег Бандурін, якого на хабарі взяли у Національному парку, коли він виконував обов’язки директора.

Також серед заступників: Юрій Оніщук, Олександр Барибин, а директор ТРК МТВ-плюс Олег Шостак керуватиме агітаційно-масовим напрямом.

Вам также могут понравиться