Один з підлітків у реанімації: на Запоріжжі діти постраждали від вибуху

Недогляд за дітьми призвів до трагедії!

93

У селі Обільне (Мелітопольський район) троє підлітків 14, 13 й 12 років знайшли вибухонебезпечний предмет (ймовірно міна або вибухонебезпечний боєприпас) та гралися з ним. Як результат — пролунав вибух. За даними ДСНС, дітей госпіталізували до лікарні. 13-річний підліток у реанімації.

Своєю чергою в мережі з’явилась інформація, що в результаті цього вибуху постраждали двоє хлопців і дівчина. Одному з постраждалих відірвало кисть, в іншого хлопчика та дівчинки множинні осколкові поранення. Потрібна допомога в ліках, бинти, пелюшки, все що стосується хірургії.

Керівництво Запорізької обласної військової адміністрації нагадує, що ворог використовує заміновані предмети, а також може скидати протипіхотні міни-«метелики». Ще однією небезпекою є снаряди, які не розірвались. І про це все потрібно розповідати дітям. Адже вони можуть мати вигляд іграшки, мобільного телефону, кулькової ручки — начиненими вибухівкою можуть виявитися будь-які предмети. Протипіхотні міни-«метелики» мають незвичну форму, а їхній  корпус, виготовлений з пластику,  може бути різного кольору.

Рятувальники звертаються до батьків – контролюйте дозвілля своїх дітей, не залишайте без нагляду малечу! Розповідайте про небезпеку вибухонебезпечних та підозрілих предметів! В разі виявлення негайно телефонуйте оперативним службам за телефонами: 101, 102, надавши інформацію про характерні ознаки предмета; не допускайте до небезпечної зони інших людей та обов’язково дочекайтеся представників правоохоронних органів або ДСНС України.

Вам также могут понравиться