Гуманітарна допомога, будівництво орками військової бази й поновлення навчання на російській: що зараз відбувається в окупованому Мелітополі

Мер Мелітопрля розповів, що наразі відбувається у місті

247

Мелітополь на порозі гуманітарної катастрофи. Зараз місцеві та центральні органи влади продовжують робити запити в органи рф з вимогою відкриття гуманітарного коридору у Мелітополь. Про це повідомив мер міста Іван Федоров. Сьогодні, до Мелітополя вирушило 7 автобусів, спринтер й 2 пікапи з гуманітарною допомогою. Назад вони вернуться з людьми. Про це повідомила Запорізька обласна військова адміністрація.

У своєму зверненні від 23 березня Федоров повідомив, що окупанти будують свою військову базу на території мелітопольського авіамістечка.

«З неї вони випускають ракети по іншим містам України. Ці ракетні установки будуть знищуватись, тому мирні мешканці Мелітополя є живим щитом російських військових, — говорить Федоров. — Кожного дня російські окупанти залякують мелітопольців: викрадають активістів, проводять обшуки у приватних будинках, грабують підприємців. Загарбники не дають забезпечити місто готівкою. Ми працюємо над тим, щоб в деяких продуктових магазинах можна було розрахуватись карткою».

Також мер Мелітополя повідомив, що російські військові ходять по всім навчальним закладам й примусово схиляють місцевих освітян з 1 квітня розпочати навчальний процес російською мовою за незрозумілою програмою.

Крім того, на сьогодні казначейська служба Мелітополя розблокувала платежі, щоб найближчим часом представники освіти отримали зарплати за березень. Також, розпочалась виплата 6500 грн деяким категоріям громадян за державною програмою «єПідтримка».

Вам также могут понравиться