У Запоріжжі завершується опалювальний сезон: коли всі будинки будуть без тепла

Концерну «Міські теплові мережі» та іншим теплопостачальним організаціям було доручено виконати відключення тепла

86

У Запоріжжі завершується опалювальний сезон. Про те, як буде відбуватись цей процес, розповіли в прес-службі Запорізької міської ради.

Нагадаємо, раніше ми писали, що опалення у запорізьких багатоповерхівках почали вимикати 31 березня.

Так, у відповідності з загальнодержавними нормами, опалювальний сезон повинен завершитися, якщо протягом трьох діб середньодобова температура буде складати вище +8 градусів.

Тому концерну «Міські теплові мережі» та іншим теплопостачальним організаціям було доручено виконати відключення тепла.

Керуючі компанії, ОСББ, ЖБК, інші управителі, власники та співвласники багатоквартирних житлових будинків, будівель повинні відключити внутрішньобудинкові системи опалення.

Вже з 00:00 годин сьогоднішнього дня кілька котелень, які працюють з 4-трубною системою опалення, зупинили своє обладнання для постачання теплоносія. Це такі котельні, як Товариська, Цитрусова, Адмірала Ушакова та інші. Наразі вони розпалили своє котельне обладнання для подачі теплоносія з метою підігріву води.

Ще низка котелень з 2-трубною системою теплопостачання, поступово знижуватимуть своє навантаження в залежності від того, наскільки оперативно керуючі компанії відключатимуть опалення у житлових будинках. Це котельні Нахімова, Святого Миколая, Парамонова, також на правому березі – котельні Дніпровське шосе і Щаслива.

У багатоквартирних будинках, будівлях, які працюють на двотрубній системі опалення, з урахуванням особливостей роботи під час воєнного стану, відключення тепла проводитиметься до 4 квітня. Після цього котельні будуть переведені у режим подачі гарячої води до осель споживачів.

Зазначимо, на час дії воєнного стану штрафи та відключення за несплату комунальних платежів не застосовуватимуться. Однак, запоріжців закликають сплачувати вчасно, адже це велика підтримка підприємства у надскладних умовах.

Вам также могут понравиться