У Запоріжжі поновили навчання в школах з використанням інноваційних технологій

69

Раніше ми писали, що з середи, 30 березня, в школах Запоріжжя та області поновили навчальний процес. Як будуть проходити заняття в умовах воєнного часу, розповіли в прес-службі Запорізької міської ради.

Відзначимо, частина школярів нині перебуває вдома у Запоріжжі, дехто з учнів разом із сім’єю на час війни виїхав за кордон. Тому, для того, щоб більш доступно та цікаво пояснити дітям той чи інший матеріал, вчителі почали застосовувати інтерактивні дошки та спеціальні освітні програми.

Наприклад, у запорізькому ліцеї № 105 вже запровадили асинхронний режим навчання: тут працюють онлайн-платформи, за допомогою яких діти в зручний для них час можуть зайти до свого клас-руму та виконати всі завдання.

Ще за часів карантину, пов’язаного з коронавірусом, у ліцеї були розроблені спеціальні платформи та онлайн-журнали. Всі школярі мають доступ до свого кабінету, в якому прописані предмети з завданнями та поясненнями. Посилаються педагоги і на всеукраїнську школу онлайн, яку було розроблено за ініціативи Президента України Володимира Зеленського та Міністертсва освіти.

Це платформа для дистанційного навчання школярів з 5 по 11 класи, яка містить записані онлайн-уроки та необхідні відеопрезентації. Крім того, вчителі запорізьких закладів освіти доповнюють їх своїми напрацюваннями та завданнями для учнів. Деякі уроки проходять з використанням інтерактивних дошок та відповідного програмного забезпечення.

Вам также могут понравиться