На окупованій території Запорізької області викрадають директорів шкіл і підприємців

Загарбники продовжують викрадати людей, які проти окупації

175

Після того, як абсолютно всі директори шкіл і позашкільних навчальних закладів Мелітополя написали заяви на звільнення, аби не співпрацювати з загарбниками, які змушують розпочати освітній процес російською мовою, окупанти почали викрадати вчителів.

Вчора, 1 квітня, стало відомо про викрадення трьох директорів шкіл Анжеліну Коваленко (школа №4), Олену Галацан (школа №13) та Людмилу Чугай (ліцей № 9). До директорок додому прийшли військові рф і вивезли у невідомому напрямку. Повідомляли в Запорізькій обласній військовій адміністрації. Місцеві ЗМІ також повідомляють про викрадення ще однієї директорки — Маргарити Овсяннікової (школа №11). Повідомляється, що до неї додому прийшли озброєні люди й представилися співробітниками військової адміністрації. Вони наказали жінці одягнути теплі речі, взяти воду та ліки. Після чого відвезли її у невідомому напрямку. Перед цим окупанти вилучили у жінки телефон та паспорт.

викрадені директори шкіл

Також, стало відомо про викрадення. Власників магазину «Темерінда» разом з дружиною займав проукраїнську позицію. Він надавав безкоштовно їжу всі, хто цього потребував (в тому числі біженцям) з Маріуполя. Але це не сподобалось загарбникам. Ввечері 31 березня вони вломилися у будинок підприємців та провели обшук, до смерті налякавши дітей. Орки забрали машину, ключі від квартири й магазину, ноутбук, жорсткий диск та усі документи. Потім вісім озброєних людей відвезли у невідомому напрямку Олега і відтоді інформації та зв’язку з нею немає. Дружина зниклого обійшла поліцію, військкомат, комендатуру та чоловіка немає ніде. Усім, хто володіє якоюсь інформацією про місцезнаходження чоловіка, прохання повідомити за телефоном +380 (98) 031 13 59.

Олег Руденко

У Тимчасово окупованому Мелітополі загарбники продовжують викрадати й тиснути на містян. За оцінкою місцевої влади в місті залишається близько 70-75 тисяч жителів. Окупанти роблять все, щоб люди не могли виїхати з міста аби створити окупаційну місцеву владу та окупувати місто. Рашисти блокують і неофіційні зелені коридори. Виїхати можна лише на територію анексованого півострова Крим. Майже тиждень відсутній мобільний зв’язок. Наразі окупанти підводять до міста своє оптоволокно з Криму, щоб повністю заблокувати Інтернет.

 

Загарбники продовжують намагатися організувати проведення фейкових виборів в органи місцевої влади, з метою створення проросійських адміністрацій на територіях окупованих районів та міст області, шляхом погроз та фізичного тиску на українські легітимні органи місцевої влади та їх родини.
Також, стало відомо, що загарбники на території військової частини НГУ в Енергодарі тримають затриманих цивільних громадян. Їх “підозрюють” у організації проукраїнських акцій та підготовці диверсій проти загарбників. Співробітники фсб проводять допити із застосування методів психологічного та фізичного тиску.
Вам также могут понравиться