На Запоріжжі агресор почав застосовувати заборонені фосфорні боєприпаси

38 доба повномасштабної війни в Україні

363

Російські окупаційні війська проводять спроби просування у напрямках населених пунктів Гуляйполе, Запоріжжя, Кам’янське, але успіху та суттєвих змін не мають, адже всі ключові напрямки добре захищають Сили оборони Запорізької області. Про це повідомив речник ЗОВА, полковник ЗСУ Іван Ареф’єв.

«Росіяни продовжують обстрілювати інфраструктуру в Пологівському районі. Для збільшення тиску на місцеве населення, декілька днів тому агресор перейшов чергову межу і почав застосовувати заборонені фосфорні боєприпаси. На щастя, це не призвело до втрат з боку української сторони. Але нагадаємо: застосування такої зброї може бути прирівняне до військових злочинів», — повідомив Ареф’єв.

У Мелітополі ворог продовжує розміщувати серед житлових кварталів артилерійські системи, з яких стріляє на Запорізькому напрямку.

Стало відомо, що у Бердянську запрацював «Київстар», а в Енергодарі, Мелітополі та кількох навколишніх селах — «Водафон». Фахівці «Київстар» та «Водафон» працюють над відновленням мобільного зв’язку на тимчасово окупованих територіях.

Вам также могут понравиться