На блокпосту у Василівці загарбники переписують номера авто й питають особисті дані бажаючих евакуюватися

Людей можуть використати у якості живого щита, вважає Федоров

180

Вчора, 1 квітня, вдалось евакуювати з Мелітополя 2000 мирних мешканців. Але на блокпосту у Василівці окупанти пропустили тільки автобуси з мирними мешканцями, легкові машини загарбники не пропустили. Як повідомив сьогодні мер Мелітополя Іван Федоров, понад 400 легкових машин з людьми вчора так і не випусти. Люди ночували на території заводу. Колона автівок з людьми й досі стоїть. 

«Дві тисячі громадян України, яких російські окупанти тримають у заручниках, а ще гірше, мабуть, тримають як живий щит на Василівському блок посту, — говорить Федоров. — Дві години тому вони зібрали прізвища та імена, номери машин для якоїсь ідентифікації, перевірки. І лише після цього розглядатимуть можливість випускати чи не випускати їх на підконтрольну Україні територію. Вже понад добу люди на легкових авто в дорозі».

Федоров зазначив, що вчора тисячі людей хотіли виїхати з тимчасово окупованого Мелітополя. Люди були ладні їхати в кузовах вантажних машин аби покинути окуповану територію. Настільки на окупованій території небезпечно і неможливо жити. 

«Я чітко розумію, що окупанти довели наше місто до істерики, знемоги. Наше завдання, якнайбільше відправити туди автобусів, щоб дати можливість людям покинути тимчасово окуповану територію. Але точно після деокупації ми всі разом туди повернемося», — зазначає Федоров.

Зазначимо, що вчора вдалось доправити до Мелітополя гуманітарну допомогу з Запоріжжя. Дорога зайняла 3 доби. І це при тому, що раніше цей шлях не займав понад годину. У воєнний час він міг займати 3 години, але точно не три доби.

Вам также могут понравиться