У Запорізькій області, не дивлячись на воєнний час, продовжує поширюватись COVID-19

Про це розповіли в прес-службі ЗОДА

334

Не дивлячись на те, що через воєнний час COVID-19 відійшов на другий план, у Запорізькій області щодня фіксують нові випадки захворювання. Про стан захворюваності коронавірусом мова йшла на засіданні обласної комісії ТЕБ та НС.

У зв’язку з цим, питання вакцинації залишаються актуальними. Якщо підійшов термін, можна зробити другу або бустерну дозу.

Крім того, МОЗ рекомендує дотримуватися усіх протиепідемічних заходів — мити руки з милом, носити маски, дотримуватися дистанцій, використовувати санітайзери для обробки рук та поверхонь.

Також на засіданні комісії учасники окремо обговорили питання обережного поводження з вогнем. Зокрема вони наголосили на забороні випалювати сухостій.

У найближчий час планується  організувати проведення рейдів і патрулювань найбільш пожежонебезпечних лісових масивів, торф’яників, територій та об’єктів природно-заповідного фонду для здійснення контролю за дотриманням лісокористувачами, населенням та підприємствами вимог пожежної безпеки.

На період високого та надзвичайно високого класів пожежної небезпеки будуть вводитись тимчасові обмеження щодо відвідування населенням лісових масивів і лісопаркових зон, в’їзду до них автотранспортних засобів, проведення лісозаготівельних та інших пожежонебезпечних робіт у лісових масивах, а також полювання.

Так, варто врахувати, що наразі рятувальні служби максимально задіяні на ліквідації наслідків обстрілів, які не припиняються з боку російського агресора. Тож іноді просто  немає часу та можливості займатися ліквідацією пожеж, які сталися внаслідок звичайної людської недбалості.

Вам также могут понравиться