У Запоріжжі волонтери захищають пам’ятники від обстрілів: подробиці

Волонтери укріплюють пам'ятники, аби убезпечити їх від пошкоджень

31

У Запоріжжі волонтери захищають пам’ятники від обстрілів. Як це відбувається, розповіли в прес-службі Запорізької міської ради.

Так, волонтери укріплюють пам’ятники, аби убезпечити їх від пошкоджень під час можливих обстрілів. Для цього вони застосовують і природні матеріали. Мішками з піском закрили вже кілька постаментів. Зокрема й Богдану Хмельницькому, що в парку Металургів.

Укріплення пам’ятників відбувається за допомогою шуруповерту, шурупів, дерев’яних піддонів та мішків з піском. Така конструкція не врятує від прямого влучання, проте захистить об’єкти культурної спадщини від пошкоджень. Волонтери кажуть, піску для укріплення пам’ятників потрібно чимало.

На укріплення пам’ятників вже використали понад двох тисяч мішків з піском.

Відмічається, що запорізькі пам’ятники дуже великі, наприклад, Тарасові Шевченку. Тому, мабуть, для них потрібно задіювати важку техніку, бо обкласти піском їх буде важко.

Укріплення цього пам’ятника планують завершити найближчими днями. Загалом від руйнування під час можливих обстрілів у Запоріжжі вже укріплені близько семи пам’ятників. Зокрема, Михайлу Глінці, Леоніду Жаботинському та Якову Пункіну.

Вам также могут понравиться