Тисячі будинків без світла, газу та води: оперативна інформація в Запорізькій області станом на 11 квітня

Про це повідомляє прес-служба Запорізької військової адміністрації

69

На Запоріжжі через ворожі обстріли окупантів десятки населених пунктів залишаються без електро-, газо- та водопостачання, зруйновано або частково пошкоджено декілька сотень будинків.

Про стан надання комунальних послуг на території Запорізької області розповіли в прес-службі обласної військової адміністрації.

Станом на 11 квітня через пошкодження окупантами ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання знаходяться 20 768 абонентів у 67 населених пунктах Запорізької області.

Протягом минулої доби робочі ПАТ «Запоріжжяобленерго» відновили енергопостачання для 170 родин у Бердянську, що були знеструмлені напередодні внаслідок перевантаження мереж. Також усунули пошкодження електрообладнання по Вільнянських електромережах та заживили 10 споживачів с. Різдвянка Запорізького району.

Внаслідок обстрілів, що були вчора, 10 квітня, знеструмлено 614 домівок на території обслуговування Оріхівських електромереж.

Наразі робочі не можуть відновити енергопостачання знеструмлених споживачів Гуляйпільського, Василівського, Оріхівського районних відділень через активні бойові дії або через те, що окупанти їх не допускають до місць пошкоджень.

Відомо, що внаслідок обстрілу 10 квітня було пошкоджено розподільні газопроводи середнього та низького тиску у містах Гуляйполе, Пологи, Оріхів та с. Івана Франка Пологівського району. Загалом по області на сьогодні без газопостачання знаходиться 64 925 абонентів у 78 населених пунктах області.

Повністю відключені від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області. Порушене внаслідок ведення бойових дій газопостачання планується невідкладно відновити після отримання доступу для проведення аварійно-відновлювальних робіт.

За минулу добу інформація про аварійні ситуації у населених пунктах області на об’єктах централізованого водопостачання та водовідведення не надходила. Загалом за наявною інформацією відсутнє водопостачання у місті Гуляйполе та прилеглих сільських населених пунктах Пологівського району, смт Степногірськ та прилеглих сільських населених пунктах Василівського району. Крім того, через проблеми із забезпеченням електроенергією артезіанських свердловин без водопостачання знаходиться частина м. Пологи  Пологівського району.

За наявною інформацією у Запорізькій області повністю зруйновано або частково пошкоджено 411 домоволодінь. Інформація постійно оновлюється.

Вам также могут понравиться