Як у Запоріжжі в умовах воєнного часу нараховуються соціальні виплати: подробиці

Подробиці розповів секретар міської ради Анатолій Куртєв

259

У Запоріжжі в період воєнного часу в повному обсязі та своєчасно надаються соціальні виплати для всіх, хто потребує. Про роботу структур соціальної сфери розповіли в прес-службі Запорізької міської ради.

За словами секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва, наразі всі запорізькі структури соціальної сфери працюють та в повному обсязі виконують свої завдання. Спеціалісти управлінь соцзахисту своєчасно призначають усі необхідні субсидії, пільги та державні соціальні допомоги.

На сьогодні вже повністю профінансовано пільги та субсидії на оплату житлово-комунальних послуг за березень. Загальна сума цих виплат становить майже 68 мільйонів гривень (біля 54 мільйонів — це субсидії і майже 14 мільйонів – це пільги).

Що стосується державних соціальних допомог, які надаються сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям та сім’ям з дітьми з інвалідністю, то за перший період квітня усі вони так само повністю профінансовані – це майже 58 тисяч малозабезпечених сімей та 22 тисячі сімей з дітьми.

Крім того, станом на 11 квітня статус внутрішньо переміщених осіб тих людей, які евакуювалися до Запоріжжя і залишилися у нашому місті жити отримали вже 14 275 громадян. Серед них – 2 392 дитини, 1 674 пенсіонери, 4 075 людей працездатного віку та 405 людей з особливими потребами.

Від цих громадян вже прийняли 3 874 заяви на отримання допомоги на проживання. Відомо, що розмір такої допомоги на кожну переміщену дитину та на кожну людину з інвалідністю становить 3000 гривень на місяць, для усіх інших внутрішньо переміщених осіб — 2000 гривень на місяць. Ця допомога буде надаватися протягом усього часу дії воєнного стану та протягом одного місяця після його припинення.

Вам также могут понравиться