Збирають особисті дані: на Запоріжжі колаборанти активно працюють на російських окупантів

У Запорізькій області російські терористично-окупаційні війська намагаються тиснути на мирне населення. Шукають колаборантів — повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

231

Голова комітету мікрорайону «Слобідка» (Бердянськ) Вікторія Васильєва переписує адреси готелів мікрорайону звідки виїхали господарі аби здати це все окупантам. Також збирає особисті дані людей, нібито для організації адресної «гуманітарки» від окупантів.

У військовій адміністрації повідомляють що наразі росіяни заблокували будь-яку можливість для українців виїхати з окупованих територій і не дають змоги волонтерам доставити гуманітарний вантаж.

У Вознесенці завідувачка дитячого садка «Теремок» Людмила Бондаренко у парі із завгоспом Світланою Коваленко намагаються відновити роботу закладу. Втім більшість співробітників працювати на окупантів не хочуть. Колаборанти змусили написати їх заяви на звільнення.

У Мелітополі колишня методистка дитячого садка №38 Лариса Артемова пішла на службу до окупантів. За зрадництво вона отримала посаду директора зазначеного закладу та зобов’язує працювати всіх працівників.

У Силах оборони Запорізького краю вважають, що активізація призначення освітян-зрадників на посади в освітніх закладах, свідчить, що окупанти планують проводити активні заходи щодо ведення брехливої антиукраїнської пропаганди серед дітей й студентів аби виправдати злочинно-терористичні дії російського військо-політичного керівництва та ведення війни проти нашої держави та перекручування історії становлення та розвитку України

Нагадаємо, у Кирилівці окупанти почали рити окопи навколо населеного пункту. На базах відпочинку встановили «Гради». Також, мешканці одного з сіл співпрацюють з окупантами й здають їм учасників АТО.

Вам также могут понравиться