Дві треті Запорізької області — окуповані: голова Запорізької ОВА

3 110

Російські військові десь у двох третинах Запорізької області перебувають більше ніж півтора місяця. Фактично у перший день були підрозділи під Мелітополем, на третій день — під Бердянськом. Лінія зіткнення, яка склалась на середину березня, вона не змінюється. Бої ведуться на ній постійно, з різною ступеню інтенсивності.

— Наші хлопці не тільки тримають рубежі, але й трохи відвоювали наших населених пунктів, — зазначив в етері телемарафону UAразом голова Запорізької ОВА Олександр Старух. — Разом з тим в останні дні, в східних регіонах області загострились бої, стали більш жорсткими, обстріли стали більш інтенсивними. Дійсно, йде загострення на Донецькому напрямку.

У Пологівському районі загострилась ситуація, спостерігаються щоденні обстріли. Супротивник почав масований наступ, але наші захисники тримають оборону. Поступово з прифронтових населених пунктів евакуюють людей.

Попри успіхи в евакуації населення, голова ЗОВА звернув увагу, що деякі категорії мешканців відмовились евакуюватися у безпечні регіони та вирішили залишитись у своїх домівках, наражаючи себе на небезпеку.

Олександр Старух також зазначив, що з Маріуполя стало менше прибувати людей. Через те, що на трасі «Харків-Сімферополь» окупанти підірвали міст. Основна частина біженців — мешканці нашого регіону, а також Херсонської області.

Також керівник ЗОВА розповів, що процес евакуації триває постійно, немає ніякої паніки.

У області порушена логістика постачання. Через це у деяких населених пунктах є проблеми з харчами та медикаментами.

— Препарати постачаються, але зі складнощами. У більшості територій поставляються навіть за лінію розмежування, — поділився успіхами Олександр Старух.

Така ситуація виникла через те, що раніше більшу частину медичної логістики забезпечували аптеки. Саме через це гуманітарні вантажі не здатні повністю закрити потреби у медикаментах. У районах, особливо окупованих, гостра нестача готівки, влада намагається опрацьовувати різні варіанти для її вирішення.

На сьогоднішній ранок 69 населених пунктів без електроенергії. Якщо немає електроенергії, то немає і зв’язку, водопостачання і так далі. У Запоріжжі ситуація стабільна, місто працює та готове боротися.

Читайте також: Які населені пункти на Запоріжжі тимчасово окуповані.

 

Вам также могут понравиться