У Запоріжжі сирена спрацювала після першого вибуху: причину назвали у міській раді

Ракети пролетіли над ЗАЕС

229

Сьогодні, 26 квітня, приблизно о 6:50 ворог наніс ракетні удари по Запоріжжю. У місті сирени стали лунати після першого вибуху. Секретар міськради Анатолій Куртєв, пояснив чому це сталося.

«За виявлення потенційної повітряної загрози в Україні відповідають радіолокаційні підрозділи Повітряних сил. Та справа в тому, що виявити всі загрози неможливо. Ракети є дуже малопомітними цілями, до того ж вони ще й програмують свій курс. Вони летять дуже низько і можуть огинати рельєф місцевості. Це дозволяє їм залишатись непоміченим для повітряних сил і не бути збитою протиповітряною обороною. Ракети, які летіли сьогодні, летіли саме на низькій висоті. Тому, якщо у місті був приліт, але перед цим не вмикали сирену, це означає, що повітряні сили не побачили ракету, але сповіщають про приліт наступної», — йдеться у повідомленні.

Відзначимо, що за даними Енергоатому о 6:41 та 6:46 дві крилаті ракети ворога пролетіли на низькій висоті над майданчиком Запорізької АЕС у напрямку Запоріжжя. І це у 36 річницю зі дня трагедії на Чорнобильській АЕС. Ядерний тероризм з боку росії посилюється, загроза стає дедалі гіршою.

За 36 років після Чорнобильської трагедії росія наражає весь світ на небезпеку повторення ядерної катастрофи.

«Проліт ракет на низькій висоті безпосередньо над майданчиком ЗАЕС, де розташовані 7 ядерних установок з величезною кількістю ядерного матеріалу, створює величезні ризики. Адже ракети можуть влучити в одну чи кілька ядерних установок, а це загрожує ядерною та радіаційною катастрофою всьому світові», — наголосив керівник ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Запорізька АЕС – найбільша атомна станція в Європі – була захоплена російськими військовими після танкового обстрілу в ніч на 4 березня 2022 року і досі перебуває під контролем загарбників. Безпосередньо на майданчику ЗАЕС окупанти також тримають важку техніку та боєприпаси, фактично перетворивши станцію на військову базу та тероризуючи персонал станції й населення міста-супутника.

Вам также могут понравиться