Майже місяць росіяни не дають «гуманітарні коридори» на Запоріжжі

Люди не можуть евакуюватися

41

Росіяни на своїх блокпостах не пропускають мирних українських громадян, які хочуть покинути окуповані загарбниками території. Про це повідомляють у військовій адміністрації. Зараз існує запит на евакуацію з Мелітополя та Бердянська.

«Наразі це зробити централізовано неможливо — росіяни майже місяць не дають гуманітарних коридорів. В евакуаційних колонах, що змушені по кілька діб стояти на блокпостах — жінки, діти, літні люди», — йдеться у повідомленні.

Зараз мирні мешканці тимчасово окупованих територій на свій страх й ризик на власних автівках намагаються виїхати на підконтрольні Україні території. Наприклад, на сьогодні, понад 60% мешканців Мелітополя вже виїхало з міста, повідомив мер Мелітополя Іван Федоров в етері всеукраїнського телемарафону. На сьогодні є великий запит на евакуацію та на виїзд з Мелітополя від містян, але наразі це майже неможливо, зазначив посадовець:

«Приватним транспортом для людей це справжній челендж. Ті, хто їдуть через Оріхів, вчора витратили на дорогу 12,5 годин та потрапили під обстріли. А ті, хто їхав через Василівку, вже третій день стоять на рашистському блокпості», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, днями до Запоріжжя прибула 4-річна Аліса. ЇЇ маму в Мангуші окупанти залишили в фільтраційному таборі на території так званої «ДНР». Точне місцезнаходження жінки — наразі невідоме.

Вам также могут понравиться