Підривають снаряди на полях: як піротехніки очищують місцевість від мін та вибухових предметів на Запоріжжі (ВІДЕО)

Відповідне відео було опубліковано в мережі

54

На Запоріжжі піротехніки продовжують очищувати місцевість від мін та вибухових предметів. Як саме це відбувається, показали на відео кореспонденти Суспільного Запоріжжя.

Так, російські загарбники залишають свої сліди на городах та в оселях мирних жителів, у фермерських полях та лісосмугах. Нерозірвані снаряди або бойові елементи несуть загрозу життю та здоров’ю цивільних. Тому наразі фахівці з піротехнічних робіт та розмінування ДСНС займаються знешкодженням небезпечних зарядів та їхніх залишків.

Спочатку місцеві жителі повідомляють, коли до них на подвір’ї чи поле прилітає. Далі спеціалісти обстежують місцевість та визначають тип боєприпасу.

Буває так, що російські снаряди не завжди лежать на поверхні — інколи входять в ґрунт на 4-5 метрів. У таких випадках процес розмінування значно ускладнюється, і може вимагати використання спецтехніки. Адже для ефективного контрольованого підриву вибухівку потрібно закладати під небезпечний елемент або максимально близько до нього.

Потім, коли піротехніки знаходять бойовий елемент, роблять заряд, кладуть його поряд зі снарядом, відходять на безпечну відстань і знищують. Якщо такий предмет знаходять в житловому кварталі, то намагаються його відсунути на безпечну відстань, аби не пошкодити нічого, обкладають піском.

Крім того, місцевих жителів оповіщають, щоб вони пішли на достатню відстань. Потім вже приймається рішення як і з якої сторони снаряд краще засипати та чим, і куди відвезти вибухову хвилю, аби пішло не на житлові квартали.

Наприклад, на днях на полях піротехніки знищили три снаряди від «Урагана» за день. Снаряди засипали землею, бо сильний вибух, землю їм дали фермери.

Вам также могут понравиться