У Запорізькій області рашисти викрали майже 300 людей: про ситуацію на окупованих територіях (ВІДЕО)

Подробиці повідомили в прес-службі Запорізької ОВА

57

У Запорізькій області від початку війни зафіксовано майже три сотні випадків викрадення людей. Про протиправні дії рашистів розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

Зокрема, в області зафіксовано 271 випадок викрадення, більше 100 людей ще перебувають у заручниках. Дуже багато жителів тимчасово окупованих територій затримують, у тому числі, і неповнолітніх чи молодих людей, щоб вони копали окопи у південних районах Запорізької області.

Місцевих фермерів примушують до колаборації, вигадують необхідність різних дозволів. Крім цього, окупанти вивозять у росію сільськогосподарську техніку, транспорт, зерно.

Наразі вивезення загарбниками зерна є серйозною проблемою, бо Україна зараз забезпечує не тільки свої потреби, але також постачає продовольство більше ніж 400 млн. людям у всьому світі. ООН вже багато років закуповує хліб для країн Африки, Близького Сходу.

Фермери, не розуміючи кому буде належати зібране, не хочуть вирощувати новий врожай. Вони не розуміють, чи потрапить він до них, чи його вкрадуть росіяни.

Також окупанти масово викрадали і продовжують викрадати сільськогосподарську техніку з підприємств та у приватних осіб.

Щодо евакуації, в ЗОВА відзначають, що за весь час війни з області вже виїхало близько чверть мільйона мирних мешканців. Кількість осіб, які виїхали з території, залежить безпосередньо від ситуації. На жаль, наразі з’являється проблема вивезення дітей з тимчасово окупованих територій для того, щоб вони могли скласти мультипредметний тест та надалі вступити у вищі навчальні заклади.

Крім цього, у деяких школах окупаційні війська намагалися втрутитися в освітній процес та розповсюджували фейкову інформацію. Тому, щоб завадити цим негативним проявам, офіційно навчання на окупованих територіях Запорізької області було завершено 2 травня.

Вам также могут понравиться