У Запоріжжі продовжують укріплювати оборону міста: подробиці (ФОТО, ВІДЕО)

Відповідні фото та відео були опубліковані в мережі

237

Захисники України продовжують укріплювати оборону Запоріжжя. Як це відбувається, розказали в прес-службі Запоріізької обласної військової адміністрації.

Від самого початку повномасштабної війни військові почали створювати оборонні споруди. Так, на підступах до обласного центру з перших днів війни продовжують створювати багаторівневу систему захисних рубежів.

 Перші лінії захисту вводились поблизу лінії фронту, бійці могли чути залпи артилерії, бачити зарево прильотів.

Наразі у наших військових є як основні, так і резервні позиції. На основних вони закріпилися з початку березня і продовжують стримувати там ворога. А резервні готують на випадок, якщо раптом ворог десь прорветься, або обстрілами буде пошкоджено основні рубежі. Всі розуміють, що ворог непередбачуваний, тому слід готуватися до будь-якого підступного маневру.

Відзначається, що захисні споруди будували професіонали, у їх зведенні брали участь не тільки військові, а й цивільні, а до спільної справи долучилися жителі кількох областей.

Необхідність захисних споруд легко аргументувати – вони, у першу чергу, допомагають зберегти життя військовослужбовців, які боронять нашу країну від ворога. Такі укриття не є нововведенням. Досвід їх будівництва та використання було запозичено нашими військовими з часів Другої світової війни, а також подій, які розгорнулись на сході України у 2014 році.

Як зазначають самі військові, ці споруди забезпечують захист особового складу під час артилерійських обстрілів, в тому числі великокаліберної артилерією. Важливо ще й те, що бійці захищені, мають воду, боєприпаси та продовольство.

За розрахунками військового командування, оборонні споруди розміщують на позиціях з оглядом на те, щоб вороги не могли обстрілювати Запоріжжя артилерією.

Дехто обкопав міста, це не дуже вірна тактика. Лінія захисту має бути розташована так, щоб до міста не долітали снаряди артилерії, градів. Всі лінії оборони розташовані з розрахунком на те, щоб засоби масованих обстрілів не могли дістати до населеного пункту, пояснили в ЗОВА.

Роботи з побудови основної лінії оборони були зроблені разом з підрозділами військових ще у березні. Це ті рубежі, які вони обороняють вже понад 2 місяці. Це та лінія розмежування, де наші військові закріпилися, і тепер лінія не зміщується.

В ЗОВА також  сподіваються, що ці оборонні споруди, які є 3-ю лінією оборони, не знадобляться для захисту, а навпаки, будуть використані як місце початку контрнаступу.

  • Ми сподіваємося на те, що наша армія незабаром піде вперед та звільнить території. Щоб їх звільнити, необхідно опиратися на щось. Саме ці лінії оборони будуть опорою для наступу наших військ, — упевнений очільник Запорізької ОВА.

Вам также могут понравиться