Бої на Запоріжжі: скільки зруйновано будинків та коли все буде відбудовано (ВІДЕО)

Відповідне відео було опубліковано в мережі

99

Після перемоги все, що пошкодили окупанти в Запорізькій області, буде відбудовано та відшкодовано. Про це в ефірі телеканалу TV5 заявив директор Департаменту ЖКГ та будівництва ЗОВА Віталій Литвиненко.

Наразі на території Запорізької області активно тривають бої. Спеціалісти постійно здійснюють облік пошкоджень внаслідок ворожих обстрілів.

Станом на сьогодні пошкоджень зазнали близько 2,5 тисяч об’єктів, з них 1037 домоволодінь. В першу чергу страждають території, де проходять активні бойові дії. Більше половини зруйнованих об’єктів — у Пологівському районі.

Запорізькій район вийшов на друге місце за збитками. Обстріли інтенсивні, пошкоджено багато будівель. Василівський та Мелітопольський райони також постраждали від обстрілів.

На що ж можуть розраховувати люди та яким чином фіксуються руйнування? Згідно постанови №380 від 26 березня повідомлення про руйнування житлово фонду можуть подавати власники цього майна через Дію, або через адміністратора центру адміністративних послуг, або через нотаріуса. З 26 травня юридичні особи також отримають змогу надавати інформацію для фіксації збитків.

Уряд, спираючись на зібрану інформацію, планує розробляти відповідні програми з відшкодування вартості житла шляхом його придбання або надання житла у тимчасове користування. Подавати інформацію можливо вже зараз, щоб в майбутньому майно відновили або надали інше.

Після того, як рашисти підуть, буде проведено обстеження і стане відомо, скільки необхідно коштів на відновлення інфраструктури.

Також жителям Запорізької області вкотре наголошують на важливості вчасно оплачувати надані комунальні послуги, не дивячись на те, що уряд захистив населення від штрафних санкцій за несвоєчасну оплату.

Питання тарифів на комунальні послуги було врегульовано відповідними постановами: їх було заморожено до кінця вересня-жовтня. Ціни зафіксовано станом на 24 лютого.

Детальніше на відео:

Вам также могут понравиться