Стало відомо, чи проводитимуть цього року для випускників свято останнього дзвоника

Подробиці розповіли в прес-службі Запорізької міської ради

80

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області цього року передчасно завершили освітній процес, ще 2 травня. А от про особливості завершення освітнього процесу в Запоріжжі розповіли в прес-службі Запорізької міської ради.

Наразі на більшості територій Запорізької області школярі ще опановують знання. Щоправда, дистанційно.

Особливу увагу зараз приділяють випускникам, аби ті закінчили школу на відмінно. Так, наприкінці навчального року вчителі шкіл оцінюватимуть випускників за звичною процедурою. У свідоцтві про закінчення середньої школи будуть враховані усі оцінки, отримані учнями протягом року. Крім того, документ про закінчення школи усім віддадуть вчасно.

Для них вже замовлені документи про закінчення середньої школи. Учні ж продовжують здавати якісь роботи дистанційно, тобто процес оцінювання триває. Цьогоріч навчальний рік для школярів завершиться на початку червня.

Близько 68 тисяч учнів шкіл Запоріжжя завершать навчальний рік 3 червня, а позашкілля — 31 травня. Всі діти – учні 9 і 10 класів — отримають документи державного зразка, вони вже замовлені. Треба розуміти, що з безпекових вимог випускні будуть проводитися онлайн. Тому батьків просять поставитися з розумінням до цього.

У деяких освітніх закладах міста педагоги хочуть влаштувати випускникам свято останнього дзвоника дистанційно, аби ті поставили крапку у шкільному житті. Після отримання свідоцтва та останнього дзвоника цьогоріч у випускників літніх канікул майже не буде. Адже війна внесла свої корективи і до вступної кампанії. Крім того, багато випускників ще визначаються, чи варто їм складати іспит та вступати до вищого навчального закладу.

 

Вам также могут понравиться