Стало відомо, кого в першу чергу будуть зараховувати до перших класів у запорізьких школах

Про це розповіли в прес-службі Запорізької міської ради

109

У Запоріжжі в школах вже стартував прийом документів до першого класу. В який термін триватиме набір, розповіли в прес-службі Запорізької міської ради.

Так, у школах обласного центру ще з 2 травня почали приймати документи на вступ до першого класу. Як відомо, набір триватиме включно до вересня. Батьки можуть подавати документи як офлайн, так і онлайн.

У нових умовах в першу чергу будуть зараховувати тих дітей, що проживають на території обслуговування школи та переселенців.

Тобто, це будуть діти, які проживають на території обслуговування кожної школи, що визначена відповідними наказами територіальних відділів освіти. Діти-ВПО і діти, у яких в тій школі, у яку вони зараховуються, вчаться старші брати й сестри — це другі, треті діти в родині. Вони мають першочергові права і вони зараховуються до 1 червня.

В тому випадку, якщо в школах залишаться вільні місця, тоді будуть зараховувати й інших дітей, які вже подали заяви або які ще можуть їх подати. І цей процес триває до вересня включно.

Зокрема, в гімназії №71 за перші три тижні вже набрали першачків. У новому навчальному році гімназія прийме 90 першокласників, серед яких — одинадцять дітей-переселенців.

Педагоги стверджують, через війну охочих піти до школи стало менше, порівняно з минулим роком. Дехто з батьків вирішив ще на один рік залишити дитину вдома. У міському департаменті освіти і науки наголошують, хвилюватися за майбутній навчальний рік не варто, адже система освіти навіть в умовах війни налагоджена.

Відзначається, що цього року документи на вступ можна подати не тільки особисто, а й в електронному вигляді. Для зарахування необхідна заява, копія свідоцтва про народження дитини та медична довідка. Для переселенців — документ про отримання статусу ВПО.

Вам также могут понравиться