У Запоріжжі в цьому році підключатимуть не всі фонтани: подробиці

Які саме фонтани запустять у місті, розповіли в прес-службі Запорізької міської ради

47

Вже незабаром у Запоріжжі мають запустити головний фонтан міста на площі Маяковського, який багато хто знає, як «Фонтан життя».

Сьогодні, 24 травня, співробітники КП «Титан» перевіряли проводку, автоматичні вимикачі та таймери фонтану, також вони виконували монтаж форсунок й інші підготовчі роботи, повідомили в прес-службі Запорізької міської ради.

Сьогодні комунальники працювали на площі Маяковського з 8 ранку. Адже для підготовки запуску фонтану необхідно було перевірити технічний стан обладнання та виконати монтаж форсунок, аби зробити пробний запуск водограю. Тільки після цього фонтан можна підключати до роботи.

Струмені фонтану досягають 4 метрів у висоту. Під тиском води обертається центральний 5-тонний шар. Об’єм води у водограї 124 тисяч літрів. Рідину потрібно постійно очищувати, розповідають комунальники.

Очищення фонтанів проводиться раз на два тижні, для цього з чаші фонтану повністю зливається вода, потім вона миється апаратом високого тиску, проводиться профілактичний огляд технічного обладнання, форсунок фонтанів, після чого чаша заповнюється і фонтан запускається до роботи.

Окрім «Фонтану життя», з початку травня у місті розконсервували також «плаваючі фонтани» у парку Перемоги та Вознесенівському парку. Їх запуск необхідний, адже вони збагачують штучні озера повітрям.

Однак за словами комунальників, цьогоріч інші фонтани у місті не запускатимуть. Таким чином «Фонтан життя» буде єдиним працюючим стаціонарним фонтаном у Запоріжжі.

Комунальники закликають містян не засмічувати водограй, не купати домашніх тварин у фонтані та самим не пірнати у воду.

Вам также могут понравиться