Стало відомо, навіщо у Запоріжжі увімкнули вуличне освітлення та збільшили відстань між їжаками

Подробиці розповіли в прес-службі Запорізької міської ради

1 175

У Запоріжжі зі вчорашнього дня на центральному проспекті почали вмикати вуличне освітлення. Крім того, на вулицях міста подекуди збільшується відстань між їжаками.

Ці зміни визвали у соцмережах широке обговорення. У зв’язку з цим секретар міської ради Анатолій Куртєв надав пояснення запоріжцям.

За його словами, з початку повномасштабної війни рашисти почали активно просуватися Запорізькою областю, тому у Запоріжжі почалась активна підготовка до оборони: демонтували дорожні знаки, вимкнули вуличне освітлення, ввели режим світломаскування, запровадили комендантську годину.

Однак зараз підступи до міста дуже укріплені, в сухопутному плані Запоріжжя надійно захищене. Тому місто повинно сконцентруватися на економічній відбудові, адже сьогодні надходження до міського бюджету  знаходяться майже на нульовому рівні.

Для того, щоб місцеві підприємці змогли працювати і наповнювати місцевий бюджет, місцева влада вирішила скоротити комендантську годину, вмикати вуличне освітлення та на деяких дорогах збільшувати відстань між їжаками та бетонними блоками, щоб покращити у місті логістичне сполучення.

З настанням комендантської години, після 10-ї вечора, вуличне освітлення обов’язково будуть вимикати.

Вам также могут понравиться