Обстріли майже щодня: жителів міста на Запоріжжі евакуюють на безпечні території (ФОТО, ВІДЕО)

Відповідні фото та відео були опубліковані в мережі

161

Останнім часом окупанти посилюють обстріли Оріхова. Через це місцеві мешканці вимушені евакуюватися до населених пунктів, де зараз складається безпечна ситуація, передає прес-служба Запорізької обласної військової адміністрації.

Минулої доби в Оріхові зафіксували наймасованіші обстріли. Зруйнована велика кількість приватних будинків та соціальна інфраструктура міста. Інформація про кількість пошкоджень постійно уточнюється.

У зв’язку з цим, місцева влада прийняла рішення максимально евакуювати людей з небезпечного району. Сьогодні частина мешканців Оріхова вже прибула до Запоріжжя.

Як повідомив голова Пологівської РВА Артур Крупський, через активізацію обстрілів у громаді пошкоджена майже вся комунальна техніка, у більшості зруйнованих будинків жити неможливо.

Тому евакуація – це вимушені дії. Проводять її регулярно, коли набирається необхідна кількість людей.

Зокрема, за сьогоднішній день, 1 червня, вдалося вивезти автобусом з Оріхова у Запоріжжя 50 людей. У логістичному хабі вони отримали усю необхідну допомогу – їх нагодували, видали засоби гігієни, продуктові набори, поселили, надали місце для відпочинку. Також евакуйованим, у разі потреби, нададуть медичну та психологічну допомогу.

Евакуація усіх бажаючих з Донецької, Запорізької та Херсонської областей буде проводитись й надалі. Логістичні хаби у Запоріжжі готові приймати евакуйованих. А після надання допомоги їх перевезуть в західні області країни, у більш безпечні місця.

Вам также могут понравиться