В обласній військовій адміністрації розповіли, чи буде в Запорізькій області в цьому році хліб

Подробиці розповіли в прес-службі Запорізької обласної військової адміністрації

52

Запорізька область буде з хлібом. Про хід сільськогосподарських робіт розповідає прес-служба Запорізької обласної військової адміністрації.

Станом на сьогодні аграрії завершили сіяти ранні зернові культури в Запорізькому районі. Зараз вони готують ґрунт та сіють просапні культури.

Не дивлячись на те, що в нашому регіоні зараз спостерігається напружена ситуація, фермери збільшили посів ярого ячменю у 2,6 рази, а посів ярої пшениці — в 4,7 разів. 50 тисяч гектарів засіяли соняшником, кукурудзою — 3 тисячі. Але на цьому польові роботи не зупинилися.

Також варто згадати про збитки, які нанесені сільськогосподарським підприємствам внаслідок дій окупантів. Важливо фіксувати кожний злочин, що чиниться стосовно аграріїв – це може бути пошкоджена або вкрадена техніка, втрачене чи викрадене зерно або згорілі поля.

Наприклад, керівник однієї з місцевих агрофірм розповів, що через активні бойові дії їхнє підприємство зазнало не аби яких збитків. Так, до війни фермерство мало можливість обробити приблизно 18 тисяч гектарів землі. Сьогодні ця цифра складає лише 7 тисяч.

Наразі в Пологівському районі майже всі території заміновані. Тому неможливо обробляти й засівати поля. Єдине, що вдалося, звідти евакуювати до Запорізького району кілька одиниць техніки  й зерно зі складів.

Загалом в ЗОВА запевняють, що в нашій області запасів продовольства достатньо. Їх вистачить на довгий термін. На 8 елеваторах наразі зберігається  205 тисяч тонн зернових, бобових та олійних культур. Тому як мінімум до кінця зими, наша область з продовольчою кризою не зіштовхнеться.

Запорізький регіон буде з хлібом. Ми маємо на зберіганні достатню кількість пшениці, поля продовжують засіватися.

Вам также могут понравиться