Продають російські сім-карти: мешканці окупованого міста на Запоріжжі розповіли про якість дзвінків та інтернету

Рашисти постійно глушать український зв’язок, через що місцеві мешканці вимушені купувати російські сім-карти

522

Як ми раніше писали, у тимчасово окупованому Мелітополі в продажу з’явились сім-карти російського оператора. Окупанти створили ажіотаж на продажу цих карток, влаштувавши місцевим мешканцям інформаційну блокаду, тобто вони почали глушити український зв’язок.

Крім того,  рашисти активно розповсюджували у мережі фейкову інформацію про те, що з 1 червня в Мелітополі та інших окупованих населених пунктах Запорізької області перестануть працювати українські мобільні оператори.

Зараз у Мелітополі працюють два пункти продажу російських сім-карт, біля кожного з них вишуковуються величезні черги з декількох тисяч людей. Однак якість зв’язку, за словами місцевих мешканців, залишає бажати кращого.

Як розповіла мешканка Мелітополя, вона записалась в чергу на придбання сім-карти о 6-й ранку, а перед нею в списку було вже більше 5 тисяч бажаючих.

Крім того, окупанти обіцяли видавати спочатку по 5, а потім по 2 сім-карти в одні руки або на оди паспорт. В результаті, видають тільки по одній.

Далі ще одна заковика: робити дзвінки можна тільки всередині мережі. Додзвонитися на український номер або зв’язатися через месенджер – нереально.

Для того, щоб увійти до соцмереж, потрібно виїхати до центру міста, аби «зловити» нормальний зв’язок.

Джерело: РІА Мелітополь

Вам также могут понравиться