В окупованому місті на Запоріжжі ціни на продукти б’ють рекорди (ФОТО)

Відповідні фото, зроблені на ринках Мелітополя, були опубліковані в мережі

1 936

В тимчасово окупованому Мелітополі ціни на сезонні продукти б’ють рекорди. Через те, що рашисти не пропускають автомобілі з овочами та фруктами на території, підконтрольні Україні, а лише до Криму, місцеві мешканці суттєво знизили їх вартість.

Журналісти місцевого видання «РІА Мелітополь» зібрали середні ціни на продукти, які можна знайти на ринках.

Фрукти та овочі:

Огірки – по 10-12 грн. за кілограм, помідори – 50-60 грн., морква – 20 грн., молода капуста – 8 грн., полуниця – 60 грн. Всі ціни вказані за 1 кг.

Однак, на цьому низькі ціни закінчуються. Побутова хімія та засоби особистої гігієни, які до Мелітополя привозять, тепер не всім місцевим мешканцям по кишені. Також не радують ціни і на решту продуктів харчування.

Хліб, випічка та крупи:

Найдешевший хліб – від 15 грн., печиво – від 100 грн., гречка – 62-75 грн., пшоно – 22 грн., пшенична крупа – 14 грн., ячна крупа – 16 грн., цукор – 48 грн. за 1 кг.

Приправи:

В залежності від виду приправ – від 15 до 30 грн. за 1 пакетик, зокрема, чорний мелений перець – 30 грн., крохмаль – 50 грн.

Рибні та м’ясні консерви:

1 банка консервованої риби – 50-60 грн., банка тушонки – 70 грн.

Побутова хімія та засоби гігієни:

Найдешевший шампунь – 200 грн., дезодоранти – 200 грн., зубна паста – від 70 грн., засіб для миття посуду – 75 грн., туалетний папір – 10 грн. за 1 рулон.

Також у Мелітополі стали доступнішими курячі яйця – по 35 грн. за десяток і цигарки. Пачка найдешевших цигарок із фільтром – 35 грн.

Нагадаємо, раніше ми писали, що рашисти на блокпосту у Василівці більше тижня не пропускали автомобілі з врожаєм, які прямували до Запоріжжя. Врешті, у водіїв здали нерви й вони прямо на блокпосту викинули тонни продуктів: картоплю, огірки, капусту, кабачки, і це у розпал овочевого сезону.

Вам также могут понравиться