Військові розповіли, що їм допомогло звільнити села на Запоріжжі

"Дрони" — очі війни

993

В російсько-української війни використовується безпрецедентно висока кількість безпілотників з обох сторін. Проти загарбників наші хлопці й дівчата використовують понад 20 різних «дронів» від виробників з усього світу. Основні функції дронів — це аеророзвідка і корегування вогню, які відіграють важливу роль у забезпеченні бойових дій.

Десантники, які вдало провели операцію зі звільнення сіл поблизу Гуляйполя, багато в чому вдячні літальній розвідці — квадрокоптера марки Autel EVO II Pro V2. Цей дрон оснащений 12 датчиками комп’ютерного зору для спрямованого обходу перешкод й ворогу, який намагається знищувати дрони не лише ППО, а й за допомогою електронних пристроїв змінює координати приземлення, і дрон сідає на ворожу територію чи десь у нейтральній зоні, складніше його прибрати.

Євген, оператор безпілотника, каже що хоч це й не бойовий військовий «безпілотник», але він одним із найкращих цивільних дронів.

«На нього мало діють ворожі засоби РЕБ, він дає дуже високоякісне зображення, а це саме те, що нам треба для дій піхоти, артилерії й розвідки», — переконаний Євген.

Також на дні квадрокоптера розташовані два ультразвукові датчики для точного зависання. Щодо технічних характеристик дрона, то вони, за словами оператора, цілком підходять для виконання завдань, які покладають на підрозділ. Він є справжніми «небесними очима, без яких стає важко керувати боєм — наголосив оператор.

Вам также могут понравиться