Плюси та мінуси дистанційного навчання у Запоріжжі

201

Дистанційне навчання, часто зване дистанційною освітою – це процес, під час якого студенти використовують Інтернет для відвідування занять та завершення курсів без необхідності фізичного відвідування навчального закладу. До COVID-19 дистанційне навчання переживало стійке зростання. Під час пандемії ці показники зросли в геометричній прогресії через глобальне закриття шкіл та необхідність дистанційного навчання. Багатьом школам довелося розробляти плани онлайн-навчання та приводити викладачів та учнів у відповідність до технологій дистанційного навчання.

Нещодавні дослідження показують, що, попри зниження загальної кількості студентів до осені 2021 року через COVID-19, коледжі Запоріжжя, які пропонують переважно онлайн-навчання, стали набагато популярнішими ніж раніше. Також слід зазначити, що казино України також стали значно популярнішими з початком локдауну.

Крім переходу на онлайн-освіту у зв’язку з пандемією, існує безліч причин, через які студенти можуть захотіти отримати дистанційну освіту, на відміну від традиційної. У цьому випадку важливим моментом є війна в Україні.

Які плюси та мінуси дистанційного навчання?

Деякі студенти можуть мати проблеми дистанційного навчання. Це може підійти не кожному. Але інші студенти знайдуть велику користь в онлайн-освіті. Вам просто потрібно зважити все за і проти й вирішити, чи це вам підходить.

Технічні елементи

Дистанційне навчання часто пов’язане з технологіями, які допомагають виконувати курсову роботу.

 

  • Плюси: Є багато плюсів у технологічному елементі дистанційного навчання. Багато студентів можуть вивчати нові технології та процвітати в них. Вони можуть почуватися впевнено у своїх технологічних здібностях і навіть вказувати у резюме ті програми, які вони використали у своїй роботі. Ще один величезний плюс технології в процесі навчання — це те, що ви можете здобувати освіту в будь-якому місці, де є доступ до Інтернету. Студентам не треба їхати до університетського містечка, щоб навчатися. Завдяки технологіям будь-яке місце може стати навчальним класом. Більш того, розвиток віртуальних інструментів, таких як Zoom, Slack, Blackboard та Google Classroom, ще більше спростив обмін інформацією та спілкування студентів та викладачів.
  • Мінуси: Іноді студенти стикаються з технічними труднощами під час онлайн-навчання. Бувають дні, коли інтернет не працює, коли програми та програмне забезпечення не працюють, і вони не можуть отримати доступ до своїх курсів. Не можна ані грати, ані навчатися. Це може засмутити багатьох студентів, хоча часто такі проблеми швидко усуваються, і студенти можуть продовжувати свою роботу.

 

Достовірність

Кожен студент бажає знати, що його робота буде цінною для потенційного роботодавця. Чи заслуговують на довіру онлайн-коледжі? Чи ефективно онлайн-навчання? Ці питання можуть виникнути у студентів під час розгляду можливості дистанційного навчання.

 

  • Плюси: Все більше роботодавців, ніж будь-коли раніше, визнають, що онлайн-навчання заслуговує на довіру і є законним. Для роботодавців важливо, щоб ваш навчальний заклад був акредитований. Багато навчальних закладів докладають усіх зусиль, щоб переконатися в тому, що вони акредитовані та авторитетні, тому студенти отримують ступінь, який є цінним як для них самих, так і для роботодавців. Крім того, роботодавці можуть більше поважати вас за те, що ви здобули онлайн-освіту; вони зрозуміють, скільки часу та дисципліни потрібно для дистанційного навчання, і, можливо, будуть більш вражені цим. Дослідження також підтверджують той факт, що онлайнові дипломи стають все більш шанованими в очах роботодавців. 83% керівників стверджують, що ступінь, отриманий онлайн, заслуговує на таку ж довіру, як і ступінь, отриманий за традиційною програмою. Аналогічне дослідження показало, що 61% керівників кадрових служб розглядають онлайн-дипломи як рівні дипломам, отриманим особисто.
  • Мінуси: Деякі роботодавці та компанії все ще можуть насилу сприймати онлайн-освіту. Коли роботодавці не розуміють строгості та якості онлайн-освіти, вони можуть не наважуватися найняти людину з дипломом онлайн. Крім того, некомерційні або неакредитовані онлайн школи часто є великою проблемою для довіри. 

Коли йдеться про отримання ступеня онлайн, переконайтеся, що онлайн програма акредитована і пропонує затребувані на ринку дипломи. Надання інформації про ці фактори зазвичай підвищує довіру до програми з боку потенційних роботодавців.

 

Вам также могут понравиться