Неймовірна зустріч: в запорізький парк прилетіла біла чапля (ФОТО)

Поширення чепури великої в Україні дуже обмежене

356

Минулими вихідними до Вознесенівського парку прилетіла чапля. Біла пташка гуляла вздовж озер, а також на галявині.

Комунальники, які щоранку прибирають територію парку, говорять що пташка сама прилетіла до парку зранку. Раніше її тут ніколи не бачили.

Пташка викликала захват у місцевих, які близько сьомої ранку були в парку. Люди активно фотографували чаплю, але близько не підходили. Та й пташка не підпускала до себе. Як тільки до неї ближче ніж на 10 метрів наближалась людина вона перелітала на інший берег озера.

Довідка:

Чепура мала або чапля біла мала — болотний птах з довгими ногами. Шия S-подібна і довга, довша ніж тіло. Шостий хребець побудований так, що птах може втягувати й витягувати шию. Птаха широко поширена в теплому кліматі східної півкулі. Пташка тримається поблизу різних водойм зі стоячою або протічною водою. Гніздиться колоніями, часто спільно з іншими чаплями та бакланами.

Харчується переважно рибами, амфібіями, рептиліями, ракоподібними, дрібними гризунами, молюсками, інколи пташенятами та сараною. Здобуває їжу тільки в денні години, полюючи на мілководді. При цьому птахи тримаються зграями, але кожен полює самостійно, прогулюючись або стоячи нерухомо на одній нозі. 

Поширення чепури великої в Україні дуже обмежене. Останні 150 років чисельність цього птаха сильно зменшується. Зараз цьому красивому птаху загрожує втрата середовищ існування через людину, яка своєю діяльністю забруднює її важкими металами й пестицидами, від яких птахи гинуть. 

Вам также могут понравиться