Кирилівка-2022: майже безлюдні пляжі, дуже дешеві номери й кукурудза по 35 грн

Вперше за 20 років активного курорту Кирилівка настільки порожня

625

Не дивлячись на те, що промайнуло пів червня в курортній Кирилівці порожньо. Місцевий мешканець зняв відео в якому показав, що зараз відбувається на узбережжі Азовського моря, чи працюють бази відпочинку й за скільки здають номери.

Мешканець Кирилівки повідомив, що вперше за 20 років активного курорту в селище все закрито. Зазвичай, у цей час все вже було відкрито, але не цього року.

На пляжі близько десяти сімей, які приїхали на море відпочити з Якимівки й Мелітополя.

Хлопець відзначає, що він вперше так рано, 11 червня, відкрив сезон на морі. Завжди в цей час в нього «кипіла» робота.  

— Вода тепла і можна купатися досхочу. Деякі бази відпочинку працюють. Номери «люкс», які коштували по 1500-2000 гривень, зараз здають по 300-400 гривень. Люди здають, щоби перекрити хоч якісь витрати: видати зарплату охоронцю та стежити за садом, ділянкою, — каже автор відео. 

У центрі Кирилівки також порожньо. Людей немає, майже всі торгові точки — зачинені. Працює десь 3-4 й це ті, які працюють весь рік.

На центральному пляжі увечері стоїть 15 машин, хтось із дітьми приїхав. Швидше за все, вдень було більше.
Чебуречні, пивнички деякі відкриті.

У другому своєму відео хлопець показує спорожнілі бази відпочинку. Він зазначає, що десь близько 20% баз працює.

На пляжі на Федотовій косі небагато людей.

Порожні й зачинені бази автор відео порівняв з кадрами з вестерну: зачинені будинки, порожні вулиці й тільки вітер гуляє.

Також, днями адміністратор інстаграм-сторінки love.kirillovka виходив у прямий ефір. На відео можна побачити майже повністю порожні пляжі. Але, на узбережжі пропонують послугу з масажу. Крім того, по берегу ходила жінка й продавала кукурудзу — 35 грн качан.

Відзначимо, мер Мелітополя Іван Федоров повідомив, що через окупацію люди, які жили весь рік на зароблені влітку гроші, цьогоріч втратили весь свій прибуток. Через окупацію, вони не змогли реалізувати врожай, а також приймати відпочивальників — бази відпочинку та дитячі табори не працюватимуть. Курорти Азовського узбережжя відвідували за сезон понад 3 мільйони туристів.

— У людей окупанти вкрали нагоду відпочити на морі влітку. А у власників баз відпочинку вкрали можливість заробити й прожити на цьому рік, що залишився, — сказав Федоров.

По селищу загарбники розвішали триколори

Вам также могут понравиться