Після нічних «прильотів» на Запоріжжя існує небезпека випадкової детонації (ФОТО, ВІДЕО)

Є постраждалі, пошкоджено будівлі мирних мешканців

427

В ніч з 23 на 24 червня російські окупаційні війська обстріляли Балабіно з РСЗВ. Як повідомили у військовій адміністрації, окупанти цілеспрямовано гатили по житловим кварталам Кушугумської громади.

«Прилітали мінометні та касетні снаряди. Постраждали цивільні люди. Ситуація складна, але контрольована та керована, — каже керівник військової адміністрації Запорізького району Олег Буряк. — Насамперед слід піклуватися про постраждалих. Далі допомогти людям хоча б мінімально відремонтувати пошкоджене. Насувається негода, зараз необхідно вчасно зафіксувати руйнування й накрити дахи домівок, а далі  міркувати, як компенсувати людям збитки».

Наразі існує небезпека випадкової детонації або знаходження залишків нерозірваних снарядів. Тому на місці працюють представники ДСНС та загони розмінування. Вони проводяться роботи з розмінування, вилучаються небезпечні залишки, а також уламки снарядів. 

Своєю чергою голова Кушугумської ТГ Володимир Сосуновський зазначив, що після нічних «прильотів» місцеві мешканці, які ще залишились можливо виявлять бажання евакуюватися. Вже є план евакуації. Та все більшість людей, не хоче виїздити з потенційно небезпечних територій.

Вам также могут понравиться