Бояться розголосу та документації злочинів: на Запоріжжі окупантам забороняють називати справжнє ім’я та брати їжу у місцевих мешканців

Про настанови, які окупаційна влада дає своїм підлеглим, розповіли в прес-службі Запорізької обласної військової адміністрації

226

Як ми раніше писали, на Запорізькому напрямку за минулі вихідні військова ситуація суттєво не змінилась. Окупанти продовжують обстрілювати позиції ЗСУ з реактивної та ствольної артилерії, однак українські військові дають гідну відсіч ворогу.

Крім того, рашисти продовжують чинити беззаконня та насильство над мешканцями населених пунктів, які знаходяться у тимчасовій окупації. У зв’язку з цим, бояться розголосу і намагаються не потрапляти в об’єктиви камер відеоспостереження, а також намагаються позбавлятися свідків своїх злочинних дій.

Також окупаційна влада під час настанов своїм підлеглим рекомендує дотримуватись певних правил. Зокрема загарбникам заборонено розміщувати будь-які фото, користуватись месенджерами, у своїх розмовах їм потрібно слідкувати за сказаним, також необхідно шифрувати номери телефонів, тобто змінювати одну із цифр на відповідну кількість одиниць.

Крім того, окупантам забороняють брати їжу у місцевих мешканців, наказують приховувати справжнє ім’я, а також закривати обличчя, якщо вони потрапляють у об’єктиви камер відеоспостереження.

Якщо рашисти зробили щось не за планом, їм наказують позбавлятися від свідків з числа місцевих мешканців.

Вам также могут понравиться