Російські загарбники готують масштабну провокацію на Запоріжжі: деталі

Будь-яка зброя, знайдена на території ЗАЕС – це зброя окупантів, яку вони використовують для вчинення ядерного тероризму та погроз усьому світові новою страшною катастрофою.

490

На тимчасово окупованій Запорізькій АЕС рашисти готують серйозну провокацію. Як повідомляє Енергоатом, окупанти хочуть звинуватити українських атомників у зберіганні зброї на території станції.

З цією метою окупаційні війська рф затримали кількох працівників. Вони знущаються з них й катують і все для того, аби вони оговорили себе й сказали, що, нібито, ще в березні у бетонні чаші охолоджувальних басейнів на ЗАЕС вони скинули зброю: чи то вибухівку, чи то снаряди.

Якщо працівники ЗАЕС під тортурами зведуть наклеп на станцію, то загарбники осушать охолоджувальні басейни (для перевірки його чаш) та зупинять насоси, які подають воду на системи безпеки енергоблоків.

— Якщо це станеться, то системи безпеки найбільшої в Європі атомної станції залишаться без охолодження, що вже саме по собі є серйозним порушенням та може загрожувати ядерній безпеці. До того ж такі роботи недоцільно проводити у теплу пору року через ризик перегріву та відмови обладнання, — говорять в Енергоатомі.

Щобільше, під час «перевірки» орки можуть накидати у бетонні чаші вибухівку, нерозірвані снаряди та т.п. й  звинуватити у цьому працівників ЗАЕС чи її захисників та зробити це формальним приводом для запрошення на станцію МАГАТЕ й представлення цих «фактів».

Вам также могут понравиться