На Запоріжжі російські загарбники продовжують тероризувати батьків школярів й вчителів

Другий місяць окупаційна влада намагається запустити освітній процес

100

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області рашисти разом з колаборантами почали активно змушувати батьків дітей відпускати школярів до шкіл, які працюватимуть за російський програмами. Як ми раніше повідомляли, що в Приазовську місцевим мешканцям погрожують позбавленням батьківських прав, якщо їх діти не будуть ходити до школи. Аналогічна ситуація й у селі Берестове. Загарбники повідомили, що якщо діти не будуть ходити до школи, то їх вивезуть до російських інтернатів, а батьків на передову, як гарматне м’ясо й на розбір завалів, збирання трупів у Маріуполі.

Схожа ситуація наразі й в тимчасово окупованому Мелітополі й Мелітопольському районі. За словами мера міста Івана Федорова, мешканцям, які не бажають віддавати своїх дітей до шкіл, захоплених рашистами, рaшисти погрожують позбавлення батьківських прав. Як правило, такі погрози чують мешканці сіл. Наразі загарбники обходять всі будинки де мешкають школярі.

«Як це вони робитимуть у мене в голові не вкладається – просто крастимуть дітей і везтимуть до шкіл? Я не знаю. Але така загроза виникла», – сказав Федоров у прямому ефірі.

Своєю чергою, загарбники шантажують й вчителів. Як повідомляє телеграм-канал «Мелитополь в курсе», викладачів, які не забажають вчити дітей за російськими програмами відправлятимуть в найгарячіші точки.

Вам также могут понравиться