Сезон буде важким: як на Запоріжжі розпочнуть опалювальний сезон в умовах відсутності газу

Через пошкодження газогону на Запоріжжі без газопостачання зараз 109 населених пунктів

315

Новий опалювальний сезон буде важким, тому зараз потрібно активно готуватися. Про ситуацію у Запорізькій області розповіли в прес-службі обласної військової адміністрації.

В цілому, на сьогодні ситуація на Запоріжжі є стабільною та контрольованою. Ворог продовжує наносити урон українським територіям, однак військові ЗСУ дають гідну відсіч.

Зокрема, минулих вихідних у тимчасово окупованому Мелітополі було чутно вибухи, українські військові знищили воєнну базу окупантів. Місцеві жителі жартома називають це «помстою за мелітопольську черешню». Через обстріли загарбники закрили всі виїзди з міста та влаштували ретельні перевірки на дорогах. 

Крім того, через масовані обстріли на Запоріжжі був пошкоджений газогін. В результаті, на сьогодні без газопостачання знаходяться мешканці 109 населених пунктів. Зокрема, це мешканці Бердянського, Василівського районів, а також Мелітополя.

По всій країні вже створено комісії та штаби, яким поставлене завдання – готуватися до зимового періоду. Адже, якщо буде припинене постачання газу, потрібно буде шукати інші варіанти, щоб провести опалювальний сезон на належному рівні.

Вам также могут понравиться