Російська (рідна) мова: на Запоріжжі зрадники змушують батьків школярів пройти «перерегистрацию»

Колаборанти говорять що, школярів будуть вчити за російської програмою

683

У Бердянську окупаційна влада разом з вчителями-колаборантами почала в батьківських чатах у VIBER розсилати повідомленням з вимогою пройти «перерегистрацию» до початку навчального року. Дітей навчатимуть за російською програмою, в якій вказана російська мова й література як «рідна».

В переліку предметів не значиться українська мова, література та історія України. Випускники не зможуть вступити до вишів України та Європи.

За численними повідомленнями педагогів з проукраїнською позицією, колаборанти чинять психологічний тиск на батьків, доносять меседжі російської пропаганди, що «Украина вас бросила» і т.д., передає Приморка.City.

— Ми намагаємось пояснювати ситуацію батькам, але дуже складно. Вони (батьки) ще й наїжджають на мене, кажуть, я намовляю на їхніх улюблених вчителів, — пише анонімно одна з педагогів, яка виїхала з тимчасово окупованого Бердянська.

Також батькам школярів погрожують, що якщо вони не відпустять дітей до школи, то дітей заберуть до російських інтернатів, а батьків забирати: чоловіків — на передову на гарматне м’ясо, а жінок — в Маріуполь, розбирати завали й збирати трупи.

А ось це повідомлення опублікувала в групу 3-Д клас бердянської школи №11. За повідомленням батьків Юлія Карюк навіть не є викладачем у зазначеній школі.

 

   

Нагадаємо, з 1 вересня всі школярі на тимчасово окупованих територіях зможуть навчатися за українською програмою дистанційно.

Читайте також: У тимчасово окупованому Бердянську російські окупанти почали обходити дитячі садочки. По території дошкільного закладу №2 «Зірочка» ходять рашистів з автоматами.

Вам также могут понравиться