На Запоріжжі СБУ повідомила про підозру депутату, який перейшов на бік окупантів, — ЗОДА

Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна

225

На Запоріжжі загарбники призначили виконуючим обовʼязки «голови» псевдо військово-цивільної адміністрації Мелітопольського району депутата Мелітопольської районної ради від «ОПЗЖ». Колаборант добровільно перейшов на бік рф, передає прес-служба Запорізької обласної військової адміністрації.

За даними відомства, колаборант рф з пафосом заявив про своє призначення у відеозверненні. Крім того, він закликає місцевих жителів та підприємців сприяти окупаційній владі та розповідає, що з приходом «аZвабадителей» життя у районі «стало кращим».

Зараз депутат сприяє окупантам в управлінні захопленими об’єктами житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, транспорту і зв’язку, що перебувають у комунальній власності місцевих рад Мелітопольського району.

Крім того, він вже відсторонив від роботи проукраїнських голів територіальних громад Мелітопольського району, керівників комунальних підприємств, установ та організацій  та призначив підконтрольних осіб у так званому своєму «відомстві».

СБУ вже повідомила йому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 «Колабораційна діяльність» та ч. 2 ст. 111 «Державна зрада» КК України. Тепер псевдо голові Мелітопольського району загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вам также могут понравиться