Людей закликають евакуюватися з зони бойових дій на Запоріжжі

Південь України будуть деокупувати

224

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух закликає людей евакуюватися з зони бойових дій. Він зазначив в етері телеканалу «ІCTV», коли постріли активізовуються, то люди виїздять, як стає трохи тихіше — повертаються додому.

— Ми закликаємо людей виїжджати із зони ведення активних бойових дій. І де є серйозні проблеми на окупованих територіях, так само, краще виїжджати звідти, — порадив Олександр Старух.  

За даними ЗОВА, з території, де йдуть активні бойові дії, виїхало до 80% людей. Зараз Запоріжжя щоденно приймає 1000-1500 людей, які евакуюються. Найбільший потік був у березні, коли виїздили маріупольці. Зараз основний потік з нашої області, також приїздять переселенці з Херсону й Маріуполя.

Відзначимо, що віцепрем’єр-міністр, міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, також закликала мешканців тимчасово окупованих територій Запорізької області евакуюватися. Й зазначила, що ЗСУ при деокупації використовуватимуть збройне застосування сили, а ворог прикриватиметься населенням як живим щитом.

— Треба шукати нагоди виїхати, бо наші Збройні Сили деокупуватимуть. Це будуть величезні бої. Я не хочу нікого лякати, усі й так усі розуміють, — зазначила міністр.

Додамо, що президент України Володимир Зеленський дав наказ деокупувати південь України. Про це повідомив міністр оборони Олексій Рєзніков. За його словами, президент доручив найвищому військовому керівництву розробити план деокупації прибережних районів, які мають життєво важливе значення для економіки країни.

Вам также могут понравиться