Проїзд 500 доларів: на блокпості у Василівці рашисти вимагають валюту за проїзд без черги

На блокпості рашисти не попускають вже декілька днів авто з цивільними. Крім того, вони крадуть ціні речі, гроші та ліки у людей, а також вимагають кошти за проїзд без черги

222

Через обстріли рашистів у Мелітополі вже декілька тижнів немає газу. Тому у квартирах люди починають користуватися газовими балонами, а це може призвести до трагедій. Про це в етері телеканалу «Інтер» розповів мер міста Іван Федоров.

За словами Федорова, рашисти не збираються залишатися у місті на зиму. Принаймні про це свідчить їх поведінка. Російські окупанти з колаборантами абсолютно не готують місто до опалювального сезону. Тому вже сьогодні можна говорити про те, що деякі будинки мелітопольців будуть без опалення.

За приблизними підрахунками наразі в Мелітополі близько 60 тисяч населення. Та враховуючи сьогоднішню ситуацію у місті люди почали масово виїздити на підконтрольну Україні територію. Але на блокпості у Василівці рашисти не пропускають авто. В яких умовах чекають люди своєї черги на виїзд — дивіться тут. Наразі там стоїть близько 800 машин з цивільними. В день військові рф можуть пропускати 4 авто, а можуть й 70.

«Вони використовують наших цивільних як «живий щит». Навмисно накопичують у Василівці авто, щоб нашим Збройним силам було важче робити контрнаступ. Крім того, рашисти обшукують людей. Безліч прикладів коли вони крадуть коштовні речі й гроші, які наші люди намагаються вивезти. Два дні тому, із Запоріжжя в Мелітополь через волонтерів ми передали життєво необхідні ліки для діток хворих на муковісцидоз. Але рашисти на блокпосту викрали ці медикаменти», — каже Федоров.

Не нехтують рашисти й тим, щоб заробити. На сьогодні, вже існує певна «такса» за проїзд без черги на блокпосту Василівки. Рашисти вимагають від 100 до 500 доларів з людей за проїзд. Федоров також зазначив, що українська влада намагається погодити з російськими окупантами «зелений коридор» для евакуації мелітопольців.

Вам также могут понравиться