Погрожують депортацією: на Запоріжжі рашисти озвучили чергову причину, через яку депортуватимуть людей

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров

263

На початку вересня рашисти планують провести псевдореферендум в тимчасово окупованому Мелітополі. Наразі колаборанти й загарбники запрошують людей взяти участь у цій «виборчій кампанії» й заробити. Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров. За участь у виборчій кампанії, роботу в комісіях й за роботу на псевдореферендумі людям пропонують 5, 10 й 15 тисяч гривень.

«Ці гроші, які у різних категоріях та різних населених пунктах рашисти обіцяють за участь у виборчій кампанії, роботі в комісіях й за роботу при референдумі, точно не варто того, щоб потім отримати до 10 років ув’язнення», — зазначив мер. 

Федоров тако повідомив, що зараз рашисти активно ходять по квартирах й будинкам місцевих мешканців. З’ясовують хто живе, а хто виїхав. Крім того, загарбники погрожують людям.

«Погрози їх такі: хто не прийде на референдум — вивезуть за територію Запорізької області. Слабо собі уявляю, як вони збираються вивезти всіх жителів Мелітополя, які не хочуть брати участь у референдумі і які не збираються підтримувати РФ. Ми чітко розуміємо, що референдуму, як такого, не буде, а буде якась картинка для пропагандистських ЗМІ», — каже Федоров.

Нагадаємо, псевдогубернатор євген балицький видав «наказ», згідно з яким за порушення, в тому числі проукраїнські погляди, людей будуть депортувати за межі Запорізької області. Повний перелік «порушень» читайте тут. Рішення про депортацію прийматиметься за 24 години військовою комендатурою.

Вам также могут понравиться